Îngrijirea de toamnă a grădinii vă va face munca mai ușoară la primăvară

MrOferto
Deși au mai rămas câteva zile călduroase în care ne putem bucura de temperaturi mai ridicate, de soare și de alte activități plăcute, toamna va veni în curând. Odată cu ea, mulți oameni au asociat temperaturile mai scăzute, ploaia, ceața și curățarea grădinii. Dacă vă planificați acum activitățile care trebuie făcute în grădină, veți vedea că veți avea mult mai puține de făcut la primăvară.
Îngrijirea de toamnă a grădinii vă va face munca mai ușoară la primăvară

Toamna nu trebuie să fie tristă

Unora nu le place toamna pentru că nu mai înfloresc atâtea flori în grădină, nu mai pot petrece zile însorite afară și se face frig. Cu toate acestea, dacă se adaptează la aceste circumstanțe, își procură plante care înfloresc toamna pentru grădină și își cumpără haine mai călduroase, pot petrece mai multe zile afară și se pot relaxa în grădină. În timp ce se relaxează, ei pot, de asemenea, să aibă grijă de grădină pentru ca aceasta să poată supraviețui iernii, să ierneze florile și să facă alte câteva lucruri care îi vor ține puțin mai puțin ocupați la primăvară.

Tăierea ierbii înainte de sosirea înghețului

Gazonul este o parte foarte importantă a grădinii pentru unii oameni și au grijă de el pentru ca acesta să fie prezentabil. Cu toate acestea, unele persoane consideră gazonul ca fiind o parte necesară a grădinii și nu se bucură că trebuie să-l tundă. Indiferent dacă faceți parte din primul sau din al doilea grup, trebuie să știți când trebuie să vă tundeți gazonul pentru ultima dată. În cursul lunii septembrie, probabil că veți putea încă să vă tundeți gazonul așa cum v-ați obișnuit.

Dar, odată ce temperaturile din timpul zilei scad sub 7°C, ar trebui să nu mai tundeți. Este probabil că în curând vor sosi temperaturi și mai scăzute, ceea ce ar putea să vă deterioreze gazonul. Când îl tundeți pentru ultima oară, puteți arunca compostul pe care l-ați aruncat anterior prin sită. Acest lucru îi va da un pic mai multă putere pentru a trece iarna fără daune.

Greblați întotdeauna frunzele căzute

Orice grădinar știe că, dacă frunzele sunt lăsate pe jos pentru o perioadă lungă de timp, este posibil ca acestea să dezvolte mucegai pe gazon, de care este greu de scăpat. Dacă doriți să evitați această experiență, greblați în mod regulat frunzele căzute. În zilele noastre, există ajutoare care vă pot ajuta să ridicați frunzele, astfel încât să nu mai trebuiască să atingeți grebla. Acestea sunt aspiratoarele electrice și suflantele de frunze. Atât femeile, cât și bărbații pot mânui aceste unelte.

popadané listí

Buruienile trebuie să dispară

Probabil că nimeni nu vrea să aibă buruieni în patul de flori. Același lucru este valabil și pentru buruienile din gazon și ciulinii, care se pot înmulți foarte repede în toată grădina. Dacă nu vreți să arăți toată grădina primăvara sau să petreceți ore întregi pentru a îndepărta buruienile, îndepărtați-le pe toate toamna. Astfel, nu va trebui să îndepărtați nicio buruiană în primăvară și este foarte probabil ca noi buruieni să apară ulterior în număr mult mai mic.

Plantarea la timp a pomilor fructiferi, bulbilor și arbuștilor

Dacă nu ați reușit să plantați nicio plantă în primăvară, toamna este a doua șansă. În timpul toamnei, ploile sunt frecvente, este umed și solul nu este uscat. Aceste condiții sunt ideale pentru ca noile plante să prindă rădăcini. Atunci când plantați, nu uitați să faceți întotdeauna găurile puțin mai mari. Puneți în partea de jos compost, îngrășământ solubil sau pământ de bună calitate și apoi udați suficient planta. După plantare, udați planta în fiecare zi, când nu plouă. Aceasta va avea timp să prindă rădăcini înainte de iarnă și nu ar trebui să înghețe.

Tăiați-vă plantele la timp

Unele plante au nevoie de tăiere la începutul toamnei pentru a le ajuta să se dezvolte sau să supraviețuiască iernii. Un exemplu sunt trandafirii, care au nevoie de tăiere pentru a ierna bine. Unele plante se mai taie și pentru a le modela după bunul plac, astfel încât să aibă timp să crească din nou înainte de iarnă, pentru a nu îngheța. Așadar, aflați ce plante din grădina dumneavoastră au nevoie de tăiere de toamnă și apoi treceți la treabă.

Udare regulată chiar și toamna

Poate părea ciudat că ar trebui să udați grădina toamna sau iarna. Dacă nu ați mai făcut acest lucru până acum, s-ar putea să vă ajutați considerabil plantele de acum încolo. În timpul toamnei și iernii, plantele încă mai evaporă apă. Cu toate acestea, deoarece solul este înghețat în majoritatea zilelor de iarnă, plantele nu au cum să preia apa. Concentrați-vă pe udarea în zilele în care nu plouă/nu ninge și în care temperaturile sunt peste 4 °C. Atunci puteți uda după-amiaza plantele care sunt veșnic verzi. Iernile secetoase pot dăuna plantelor, așa că le puteți salva cu acest tratament.

« Modă și stil pentru bărbați: Cum să fii elegant și încrezător Arta autorealizării: Cum să descoperi și să îți dezvolți potențialul ascuns »