Centrul Gastronomic Braşov - Selgros, aliatul gastronomiei

Selgros

Selgros

17.03. – 30.03.2023

Selgros Food

Selgros Food

03.03. – 16.03.2023

Selgros - Gastro Nonfood

Selgros - Gastro Nonfood

01.02. – 15.03.2023

Selgros Food

Selgros Food

17.02. – 02.03.2023

Selgros - Revânzători

Selgros - Revânzători

01.02. – 28.02.2023

Lanţul de magazine Selgros este cunoscut pe piaţa românească încă din anul 2001, prin deschiderea primului magazin în Braşov, unde se află şi sediu administraţiei centrale. În prezent, Selgros se află în 7 ţări europene - Elveţia, Franţa, Germania, Austria, Polonia, România și Spania, remarcându-se prin varietatea de produse oferite şi prin raportul corect dintre calitate şi preţ. În România, Selgros îşi face simţită prezenţa prin 23 de magazine şi prin susţinerea gastronomiei prin fel şi fel de mijloace.

Centrul Gastronomic Braşov

Fiind primul oraş-gazdă al lanţului de magazine Selgros, oraşul Braşov se bucură de un centru gastronomic de renume prin intermediul căruia Selgros poate susţine arta culinară. Acest spaţiu pus la dispoziţie pentru iubitorii gastronomiei are caracter multifuncţional, găzduind numeroase evenimente şi activităţi educaţionale care vin în ajutorul pasionaţilor de bucătărie. Concursuri de gătit, demonstraţii, prezentări şi diverse programe organizate de Institutul Culinar Escoffier, toate aceste activităţi şi-au găsit locul sub un singur acoperiş.

Bucătarii în devenire pot profita de şansa de a lua parte la programele de pregătire oferite de Institutul Culinar Escoffier, care constau în cursuri de formare profesională menite să formeze bucătari de excepţie. Sesiunile online de Masterclass by Selgros vin în sprijinul pasionaţilor de bucătărie cu secrete culinare, combinaţii care oferă gusturi de neuitat şi mult profesionalism. În aceste sesiuni online, tainele bucătăriei sunt prezentate de maeştri bucătari şi Chefi renumiţi, care ne pun pe tavă picanteriile vieţii de bucătar şi care dezvăluie secretele unui preparat perfect.

Academia de Cursuri PanGastRo

Începând cu această toamnă, Centru Gastronomic Braşov găzduieşte cursurile oferite de Academia de Cursuri PanGastRo. Noile tendinţe în gastronomie, diverse tehnici de gătire şi estetica preparatelor în bucătărie vor fi doar câteva dintre discuţiile care vor avea loc în cadrul acestor cursuri. Formatorii de talie naţională şi internaţională au pregătit cursuri complete şi uşor de înţeles pentru toţi pasionaţii de bucătărie care doresc să aprofundeze cunoştinţele deja existente sau care acum fac primii paşi spre tainele bucătăriei.

Luna septembrie este destinată panificaţiei şi a meniului de degustare, cursanţii beneficiind de traducere în limba română în cazul trainerilor internaţionali. Primul curs, cel de panificaţie, se desfăşoară în perioada 19 - 20 septembrie în cadrul Centrului Gastronomic Braşov, având ca şi grad de dificultate uşor spre mediu. Cursul masterclass pentru meniul de degustare se desfăşoară în perioada 27-28 septembrie şi se adresează celor care vor să îşi perfecţioneze abilitatea de a face un meniu pentru degustare de neuitat. Locurile disponibile pentru astfel de cursuri sunt limitate, aşa că cei care doresc să participe trebuie să fie suficient de rapizi.

Arena Bucătarilor

Tot în cadrul Cadrul Centrului Gastronomic Braşov pus la dispoziţie de către Selgros se desfăşoară şi faimoasa competiţie Arena Bucătarilor. Poate pentru pasionații de bunătățuri, acest concurs reprezintă doar o sursă de inspirație, însă pentru profesioniștii în arta culinară reprezintă mai mult decât atât: șansa de a se afirma, de a-și testa limitele și de a se face remarcați în această industrie a bunului gust. Anul 2022 aduce ce-a de-a XII-a ediţie a competiţiei, premiile fiind pe măsura muncii pe care pasionaţii de bucătărie o depun în cadrul concursului.

Câştigătorul grupei de Seniori va câştiga un premiu în valoare de 100.000 RON, urmând ca locurile II şi III să câştige 35.000 RON, respectiv 25.000 RON. În cazul grupei de Juniori, premiul cel mare ajunge până la 50.000 RON, premiul pentru locul II va fi de 15.000 RON, iar locul II va avea parte de 10.000 RON. Participanţii care vor ocupa locurile IV şi V, atât de la Seniori, cât şi de la Juniori, vor câştiga un premiu de 2.000 RON disponibili pe cardul Selgros şi alte premii de la parteneri.

Prin acţiunile sale, Selgros susţine gastronomia şi bucătarii pasionaţi de arta culinară prin intermediul tuturor activităţilor şi concursurilor desfăşurate în incinta Centrului Gastronomic Braşov. O carieră strălucită are la bază multă muncă şi extrem de multe informaţii, iar Selgros pune la bătaie toate cursurile necesare pentru a oferi bucătarilor şansa de a se afirma şi de a excela în domeniul gastronomiei.


Alte magazine

Ați vizualizat deja toate pliantele magazinului Selgros? Nu vă faceți griji, puteți să găsiți oferte speciale și de la alte magazine. Trebuie doar să dați click și veți putea vedea toate pliantele și ofertele promoționale.

Articole recente

Remedii naturiste - Cum facem faţă alergiilor, indigestiei şi răcelii?

Remedii naturiste - Cum facem faţă alergiilor, indigestiei şi răcelii?

Oamenii au apelat dintotdeauna la lucrurile pe care le găseau în jurul lor pentru a-şi putea rezolva problemele de sănătate - fie că a fost vorba de…

Rețete sănătoase pentru un mic dejun sățios

Rețete sănătoase pentru un mic dejun sățios

Micul dejun este cel care îți oferă combustibilul necesar pentru a-ți începe ziua într-un mod cât mai productiv, și din acest motiv el trebuie să fie…

Sfaturi nutriționale pentru o viață sănătoasă

Sfaturi nutriționale pentru o viață sănătoasă

Limitează consumul de sucuri. Majoritatea sucurilor, fie ele de fructe, acidulate sau de tip ceai conțin foarte mult zahăr care ne afectează…

Beneficiile ovăzului și rețete în care să îl integrezi

Beneficiile ovăzului și rețete în care să îl integrezi

Ovăzul este un aliment extrem de nutritiv cu un conținut mare de proteine, vitamine și minerale. Acesta este motivul principal pentru care ovăzul ne…