Program de Învăţământ Dual după metoda germană - SELGROS, LIDL, PENNY, METRO şi HORNBACH

MrOferto
Programul naţional de formare profesională duală în comerţ, denumit Şcoala de Carte şi Meserii, vine în sprijinul elevilor absolvenţi ai clasei a VIII-a care îşi doresc să obţină certificarea de comerciant-vânzător. Programul are la bază metoda germană de studiu, care îmbină teoria şi practica, având drept scop obţinerea unor rezultate cât mai bune în rândul elevilor. SELGROS este una dintre companiile prin care se realizează programul naţional de formare profesională, alături de Lidl, Penny, Metro şi Hornbach.
Program de Învăţământ Dual după metoda germană - SELGROS, LIDL, PENNY, METRO şi HORNBACH

Diplomă recunoscută internaţional şi oportunitate de angajare

Activităţile realizate în cadrul programului se desfăşoară pe o perioadă de 3 ani, sub supravegherea atentă a Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germane. După finalizarea studiilor, elevii vor primi o diplomă care atestă faptul că sunt pregătiţi pentru meseria de comerciant-vânzător. Diploma este recunoscută în plan internaţional, aşa că oportunităţile elevilor care finalizează studiile sunt numeroase.

Elevii absolvenţi ai programului vor avea parte de întâietate atunci când vine vorba de noi angajări, beneficiind de oportunităţi de angajare în cadrul companiei la care se realizează practica. De asemenea, odată cu finalizarea studiilor în cadrul programului, elevii vor putea trece în CV 3 ani de experienţă în muncă.

Ce oferă programul?

Pe lângă recunoaşterea pe plan internaţional a diplomei şi prioritate de angajare, elevii care urmează programul beneficiază de:

Bursă în valoare de 400 de lei pe lună. Statul susţine tinerii care doresc să fie şcolarizaţi în cadrul programului de învăţământ dual prin acordarea unei burse lunare în valoare de 200 de lei. Fiecare companie care face parte din acest program acordă încă 200 de lei pentru elevii aflaţi în practică. Bursa este condiţionată de nivelul mediilor, nota la purtare şi prezenţa la orele de practică.

Masa de prânz asigurată. În timpul perioadei de practică, elevii beneficiază de o masă gratuită la prânz. Ziua de practică durează 6 ore, iar cele 30 de minute destinate pauzei de masă sunt incluse în cele 6 ore de practică.

Transport decontat. Pe durata stagiilor de practică, costurile legate de transport vor fi decontate de către Şcoala de Carte şi Meserii. În acest fel, programul devine mai accesibil şi la îndemâna oricui doreşte să participe.

Programul se adresează tuturor elevilor care se află la finalul clasei a VIII-a sau care încă nu au îndeplinit vârsta de 26 de ani. La finalul celor 3 ani de practică, elevii au posibilitatea de a-şi continua studiile (clasa a XII-a) la zi sau la seral, inclusiv continuarea învăţării în cadrul universitar, având deja o diplomă de calificare şi experienţă de 3 ani în cadrul meseriei de comerciant-vânzător. De asemenea, există posibilitatea ca elevii să se angajeze în compania unde a fost realizată practica.

În cadrul programului, elevii deprind abilităţi de gestionare a diverselor situaţii care pot apărea în timpul programului de lucru. Tot aici învaţă şi tehnici de manipulare a mărfurilor, procesul de vânzare şi de încasare, gestionarea reclamațiilor şi a retururilor, tehnici de comunicare şi multe altele.Timpul de practică este diferit în fiecare an, acesta crescând gradual. În primul an se pune accent pe studiu, fiind doar 5 săptămâni de practică. Structura din anul 2 este împărţită aproximativ egal între studiu şi practică, iar anul 3 se focusează pe

practica din cadrul companiei.

Cele 5 companii se află în parteneriat cu 10 licee din ţară, unde elevii pot beneficia de acest program.

Pentru calificarea de comerciant-vânzător:

Colegiul Naţional Economic “Andrei Bârseanu” - Braşov

Liceul Tehnologic “Nikola Tesla” - Bucureşti

Liceul Tehnologic “Barbu A. Ştirbey” - Buftea

Colegiul Economic “Iulia Pop” - Cluj-Napoca

Colegiul Comercial “Carol I” - Constanţa

Colegiul Economic “Partenie Cosma” - Oradea

Colegiul Economic “George Bariţiu” - Sibiu

Colegiul Tehnic “Emanuil Ungureanu! - Timişoara

Pentru calificarea de măcelar:

Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară “Dumitru Moţoc” - Bucureşti

Colegiul Tehnic Economic “Virgil Madgearu” - Iaşi























« Alimente bogate în fier Cauze ale căderii părului la femei »