Cauze ale căderii părului la femei

MrOferto
Părul este foarte important pentru doamnele și domnișoarele din întreaga lume. Orice femeie își dorește un păr frumos, des, puternic, sănătos, care se aranjează ușor și care să întoarcă toate privirile. Din păcate, în zilele noastre, tot mai multe persoane de gen feminin se confruntă cu căderea excesivă a părului. Pot exista mai multe cauze pentru care părul unei femei cade, cauze pe care femeia le poate sau nu le poate controla. Iată care sunt unele dintre cele mai des întâlnite motive care stau la baza căderii părului:
Cauze ale căderii părului la femei

1. Stresul

Stresul este factorul numărul 1 care poate cauza căderea excesivă a părului. Astfel, persoanele care au trecut printr-un eveniment traumatic sau care se confruntă cu stres zi de zi la locul de muncă sau în alte sectoare ale vieții lor, riscă să se confrunte cu căderea părului. Din păcate, noi, cu toții, suntem din ce în ce mai stresați pe zi ce trece din cauza vieții moderne. Dacă și tu simți că în ultimul timp ai fost extrem de stresată încearcă să incorporezi în viața ta niște tehnici de management al stresului. Poți încerca să faci exerciții de respirație, să meditezi sau să practici yoga.

2. Pierderea în greutate

Pierderea în greutate poate cauza căderea părului. Atunci când urmăm o dietă sau un regim, recurgem, de regulă, la a micșora cantitatea de mâncare. Ei bine, prin reducerea cantității de hrană pe care o mâncăm, reducem automat și cantitatea de vitamine și minerale de care părul nostru are nevoie pentru a se menține sănătos. Astfel, dacă în ultimul timp ai urmat o dietă sau un regim de slăbire, ar trebui să încerci să suplimentezi aportul de vitamine. În acest mod, te asiguri că îi dai părului tău tot ceea ce are nevoie pentru a fi sănătos.

3. Dezechilibrul hormonal

Căderea părului poate fi un simptom al unui dezechilibru hormonal care poate avea mai multe cauze: sarcină, menopauză, menstruație, probleme cu glanda tiroidă și alte probleme de acest gen. Astfel, dacă în ultima perioadă te confrunți cu căderea părului, ar fi bine să mergi la un control ginecologic și endocrinologic și să te asiguri că totul este în regulă.

4. Carențele

Părul poate să mai cadă și din cauza unor carențe în organismul tău, cum ar fi cea de fier, de vitamina A sau de alte minerale și vitamine importante. Cel mai bine ar fi să mergi să îți faci niște analize de sânge, în cazul în care te confrunți cu o problemă de acest gen. În acest mod, vei putea să-ți dai seama dacă trebuie să iei anumite suplimente alimentare pentru a-ți ajuta părul să crească sănătos și rezistent.

5. Genetica

Factorii genetici joacă și ei un rol esențial în ceea ce privește sănătatea părului. Astfel, dacă părinții tăi, de exemplu, s-au confruntat cu această problemă, căderea părului, sunt șanse foarte mari ca și ție să îți cadă părul la un moment dat. Cu toate acestea, există tratamente și produse de îngrijire pe care le poți folosi pentru a preveni căderea părului.


« Program de Învăţământ Dual după metoda germană - SELGROS, LIDL, PENNY, METRO şi HORNBACH Ce sunt superalimentele? »