Ce sunt superalimentele?

MrOferto
Dacă ești pasionat de nutriție sau dacă vrei să începi să adopți un stil de viață mai sănătos și ești în faza de adunare de informații trebuie să afli de superalimente. Termenul de „superaliment” a fost introdus de curând în limbajul nutriționiștilor și medicilor și se referă la acele alimente care au foarte multe beneficii nutriționale, care conțin o mulțime de vitamine, minerale și substanțe benefice pentru sănătatea organismului nostru.
Ce sunt superalimentele?

Superalimentele reprezintă adevărate bombe de vitamine, minerale, antioxidanți, fibre, proteine, grăsimi nesaturate (benefice pentru organism) și substanțe care luptă împotriva unor afecțiuni extrem de grave, cum ar fi de exemplu, bolile oncologice.

Majoritatea superalimentelor sunt de origine vegetală și sunt folosite din ce în ce mai des, chiar și în medicina tradițională. Superalimentele sunt alimente naturale, care nu sunt deloc procesate și care se găsesc, de regulă, în natură, în diferite părți ale lumii. Iată care sunt unele dintre alimentele cele mai dense din punct de vedere nutrițional pe care ar fi bine să le introduci în dieta ta:

1. Fructele de pădure

Fructele de pădure, adică afinele, murele, zmeura, căpșunile sau coacăzele, intră în categoria de superalimente, datorită conținutul mare de antioxidanți, fibre, minerale și vitamine pe care le conțin. Consumul de fructe de pădure poate preveni anumite afecțiuni ale inimii, sau boli precum diabet și cancer. De asemenea, fructele de pădure luptă împotriva stresului și îmbătrânirii, având și efecte antiinflamatorii. Poți consuma fructele de pădure proaspete, în prăjituri, cu iaurt, în sucuri de fructe sau smoothie-uri. La fel de bune sunt și fructele de pădure congelate.

2. Nucile și semințele

Nucile și semințele sunt superalimente, deoarece sunt bogate în fibre și în grăsimi sănătoase, care îți protejează inima și care au proprietăți antiinflamatorii și antioxidante. Cu toate acestea, nu trebuie să exagerezi cu ele, mai ales dacă dorești să slăbești, deoarece ele au un conținut ridicat de calorii. Unele dintre cele mai sănătoase nuci și semințe sunt: nuci pecan, caju, fistic, nuci de Macadamia, migdale, semințe de in, semințe de cânepă, semințe de dovleac, semințe de floarea soarelui și semințe de chia.

3. Ceaiul verde

Ceaiul verde este un puternic antioxidant. Mai mult decât atât, ceaiul verde are puține calorii, te poate ajuta cu lupta împotriva kilogramelor în plus și are puternice proprietăți anticancerigene. Popoarele asiatice numesc ceaiul verde elixirul tinereții, datorită proprietăților sale anti-aging. Introdu în dieta ta o cană de ceai verde pe zi și cu siguranță că vei simți beneficiile pe care acesta le are pentru sănătatea organismului tău.

4. Ghimbirul

Rădăcina de ghimbir are o mulțime de efecte medicale cunoscute. Acesta este utilizat pentru proprietățile sale antiinflamatorii și poate contribui la tratarea durerilor, bolilor cronice de inimă, sau demenței. În plus, acesta poate ameliora stările de greață și de vomă. Rădăcina de ghimbir poate fi consumată proaspătă, în smoothie-uri sau în ceaiuri.

5. Turmericul

Turmericul este un codiment, care are un compus activ extrem de sănătos, curcumina. Acest compus activ din turmeric luptă împotriva inflamației din corp, bolii Alzheimer și diferitelor tipuri de cancere. Mai mult, consumul de turmeric susține sănătatea rinichilor, ficatului și inimii. Pentru a te asigura că turmericul este absorbit de organism, ar fi bine să îl consumi alături de piper negru. Turmericul poate fi utilizat pe post de condiment sau poate fi introdus chiar și în sucuri sau smoothie-uri.


« Cauze ale căderii părului la femei Alimente bogate în magneziu »