Alimente bogate în magneziu

MrOferto
Magneziul este un mineral extrem de important pentru organism și joacă o mulțime de roluri esențiale pentru bunăstarea noastră. De exemplu, magneziul susține sănătatea inimii și pe cea a sistemului osos și muscular. Mai mult decât atât, magneziul contribuie foarte mult la sănătatea sistemului nervos și luptă împotriva anxietății, stresului și depresiei.
Alimente bogate în magneziu

Din păcate, din cauza unei diete precare, foarte multe persoane ajung să se confrunte cu un deficit de magneziu, lucru ce poate conduce la apariția hipertensiunii, inflamațiilor în organism, rezistenței la insulină și a pietrelor la rinichi. Astfel, fiecare dintre noi ar trebui să facă tot ceea ce poate pentru a include în dieta sa alimente bogate în acest material esențial. Iată care sunt unele dintre alimentele cu cel mai mare conținut de magneziu:

1. Nucile și semințele

Nucile și semințele sunt adevărate super alimente, care conțin o mulțime de minerale și de substanțe nutritive pentru organism, printre care și magneziul. Poți include în dieta ta nuci pecan, nuci de Brazilia, semințe de floarea soarelui, semințe de dovleac, semințe de chia, de pin, de in și așa mai departe. Deși sunt destul de bogate din punct de vedere caloric, cu moderație nucile și semințele pot să te ajute cu creșterea nivelului de magneziu. Semințele pot fi puse în iaurturi, în prăjituri sau chiar și în terciuri de ovăz.

2. Peștele

Peștele, fie că ne referim la somon, ton, macrou sau hamsii, are un conținut foarte mare de magneziu. Specialiștii ne recomandă să includem în dieta noastră peștele de cel puțin două ori pe săptămână. Pe lângă conținutul mare de magneziu, peștele este și o excelentă sursă de grăsimi sănătoase Omega 3 și Omega 6, elemente ce au grijă de inima ta.

3. Cacao

Dacă ești fan cacao, sigur vei fi fericit să auzi că aproximativ 100 de grame de cacao conțin aproximativ 420 mg de magneziu. Cacao este un ingredient extrem de versatil și poate fi folosit în rețete de prăjituri, terciuri de ovăz și multe alte rețete sănătoase. De asemenea, poți să consumi și ciocolată amăruie, cu un conținut ridicat de cacao pentru a-ți asigura necesarul zilnic de magneziu.

4. Bananele

Bananele sunt fructele care au cel mai mare conținut de magneziu. Astfel, ar fi bine să incluzi în dieta ta cel puțin o banană pe zi. Aceste fructe sunt extrem de practice și pot fi consumate cu ușurință chiar și atunci când ești pe stradă, sau când mergi în călătorii. De asemenea, bananele pot fi incluse într-o mulțime de deserturi sănătoase.

5. Spirulina

Spirulina este o plantă – minune care are, printre altele, și un conținut foarte mare de magneziu. Spirulina poate fi găsită atât în comprimate, cât și sub formă de pulbere. Dacă optezi pentru spirulina sub formă de pulbere, ar trebui să o amesteci cu apă, cu sucuri de fructe, cu smoothie-uri. Printre alte beneficii ale spirulinei se numără protejarea ficatului, protejarea vederii, combaterea anemiei și susținerea sănătății generale a organismului nostru. Încearcă să incluzi această plantă miraculoasă în dieta ta de zi cu zi.


« Ce sunt superalimentele? Cum să te asiguri că te hidratezi suficient »