Cum să te asiguri că te hidratezi suficient

MrOferto
Corpul uman este format în proporție de 70% din apă. Astfel, o hidratare corespunzătoare este esențială pentru buna funcționare a organismului uman. Medicii ne recomandă să bem o cantitate suficientă de apă zi de zi, pentru a ne asigura că organele noastre funcționează cum ar trebui și că acestea sunt întotdeauna hidratate, așa cum este normal.
Cum să te asiguri că te hidratezi suficient

Hidratarea potrivită a organismului are efecte benefice și asupra stării noastre de spirit și a proceselor cognitive din organismul nostru. Creierul este format 75% din apă, astfel că dacă suntem deshidratați vom resimți stări de oboseală, de somnolență și lipsa puterii de concentrare.

Dacă simți că nu bei suficientă apă și vrei să începi să te hidratezi mai bine, iată ce poți să faci pentru a te asigura că ai grijă de tine așa cum ar trebui din acest punct de vedere:

1. Măsoară cantitatea de apă pe care trebuie să o bei

În mod normal, ar trebui să bei zilnic cel puțin opt pahare de apă pe zi. Astfel, dacă ți se pare greu să bei apă și nu îți poți însuși acest gest în mod firesc, poți începe prin măsurarea cantității de apă pe care îți propui să bei. Astfel, măsoară, opt pahare, pune-le într-o sticlă și asigură-te că ții întotdeauna după tine acea sticlă de apă, undeva unde o poți vedea. Astfel, de fiecare dată când vezi sticla de apă, îți vei aminti că trebuie să o termini până la finalul zilei.

2. Ia întotdeauna cu tine o sticlă de apă

Fie că pleci la sală, la cumpărături sau la o întâlnire, ia mereu cu tine o sticlă de apă. Acest lucru este valabil și pentru momentele în care pleci în excursii sau în drumeții. Pentru a te asigura că nu rămâi niciodată deshidratat și că bei o cantitate suficientă de apă, include întotdeauna în geanta ta o sticluță mică de apă din care poți să iei câteva guri atunci când simți nevoia.

3. Ține o sticlă de apă lângă patul tău

Specialiștii ne recomandă să bem un pahar cu apă imediat cum ne trezim. În acest mod, ne punem organismul în funcțiune și îl hidratăm după o pauză lungă de câteva ore. Ei bine, pentru a putea implementa acest obicei în viața ta ar trebui să ții o sticlă de apă lângă pat. În acest mod, imediat cum te vei trezi, chiar înainte să te dai jos din pat, vei putea lua câteva guri de apă. În plus, dacă pe timpul nopții îți este sete, vei avea apa fix lângă tine.

4. Nu aștepta să ți se facă sete pentru a bea apă

Setea este ultimul semn la deshidratării pe care organismul tău ți-l oferă. Astfel, tu trebuie să bei constant apă, pentru a te asigura că organele tale au o cantitate suficientă pentru a funcționa în parametrii normali. Ia guri mici de apă o dată la câteva zeci de minute. Există chiar și anumite aplicații care îți pot trimite diferite notificări pe telefonul mobil pentru a-ți aminti când să bei apă. Este o idee bună să le utilizezi.


« Alimente bogate în magneziu Activități prin care poți reduce stresul »