Activități prin care poți reduce stresul

MrOferto
Din nefericire, oamenii sunt din ce în ce mai stresați pe zi ce trece. Viața noastră cotidiană a devenit agitată, astfel că acum avem parte de stres atât la locul de muncă, cât și în viața personală. Tot mai multe persoane se plâng că stresul le afectează viața zi de zi și sănătatea psihică și chiar și pe cea fizică. Stresul poate conduce la apariția foarte multor afecțiuni la nivelul sistemului nervos, imunitar, cardiovascular, digestiv și nu numai.
Activități prin care poți reduce stresul

Cu toate acestea, există anumite tehnici și activități pe care fiecare dintre noi le poate încerca pentru a reduce nivelul de stres la care este supus. Așadar, iată care sunt unele dintre lucrurile pe care le poți face și tu pentru a te relaxa mai mult:

1. Sportul

Sportul, de orice fel ar fi el, este extrem de sănătos pentru organism și aduce cu sine o mulțime de beneficii. Printre acestea se numără și reducerea nivelului de stres. În timpul mișcării și exercițiilor fizice, sunt eliberate în corpul nostru endorfine, supranumite și hormonii fericirii. Endorfinele au capacitatea de a reduce stresul și de a ne face să ne simțim mai bine și mai relaxați. Astfel, ar trebui să incluzi în rutina ta sportul ori de câte ori poți.

2. Masajul de relaxare

Masajul de relaxare ar trebui să facă parte din rutina săptămânală a noastră, a tuturor, acesta fiind mai mult o necesitate decât o fiță. Masajul de relaxare reduce tensiunea acumulată în mușchi și dă un boost sistemului circulator. Astfel, este susținut drenajul limfatic și oxigenarea mai bună a creierului. În plus, dacă masajul de relaxare este realizat cu uleiuri esențiale, efectul este mult mai rapid și mai eficient, datorită aromaterapiei. Poți să-ți faci masaj chiar la tine acasă, cu ajutorul unor dispozitive speciale, sau poți să mergi la un salon pentru a te lăsa în mâinile unui specialist care știe ce face.

3. Practicarea meditației

Viața de zi cu zi a devenit extrem de „gălăgioasă” și plină de tot felul de activități. Astfel, noi avem parte tot mai rar de momente de liniște deplină, în care ne putem conecta cu noi înșine și în care să ne asigurăm că totul este în regulă. Ei bine, tocmai din acest motiv, fiecare dintre noi ar trebui să încerce să mediteze. Poți alege să meditezi după o rutină proprie sau să urmezi un program de meditație ghidată pe care îl găsești online. Vei vedea că după câteva sesiuni de meditație vei reuși să manageriezi stresul mult mai bine.

4. Băile fierbinți cu uleiuri esențiale

O altă metodă pentru a te relaxa este cea a unei băi fierbinți cu uleiuri esențiale. Astfel, la sfârșitul unei zile grele, poți umple cada cu apă fierbinte și poți pune câteva picături de ulei esențial de lavandă sau de mentă. Temperatura ridicată a apei și mirosul uleiurilor esențiale vor ajuta creierul și corpul să se detensioneze. Organismul tău se va pregăti de culcare și se va relaxa, va putea să „încetinească” după o zi extrem de activă.


« Cum să te asiguri că te hidratezi suficient Beneficiile ovăzului și rețete în care să îl integrezi »