Remedii naturiste - Cum facem faţă alergiilor, indigestiei şi răcelii?

MrOferto
Oamenii au apelat dintotdeauna la lucrurile pe care le găseau în jurul lor pentru a-şi putea rezolva problemele de sănătate - fie că a fost vorba de nămoluri şi săruri tămăduitoare, plante cu puteri magice sau alimente. Evoluţia ştiinţei ne-a ajutat să facem diferenţa între plante benefice şi plante otrăvitoare, între ce poate reprezenta cu adevărat un leac şi ce poate fi dăunător corpului. S-a demonstrat faptul că remediile naturiste au o eficienţă mai mare în combaterea diverselor probleme de sănătate faţă de tratamentele medicinale tradiţionale, aşa că mai jos veţi găsi câteva remedii care ne pot pune pe picioare cât mai rapid.
Remedii naturiste - Cum facem faţă alergiilor, indigestiei şi răcelii?

Remedii naturiste pentru alergii

Strănutul, ochii iritaţi şi roşii şi congestia nazală sunt doar câteva simptome ale alergiilor pe care le putem dezvolta de-a lungul vieţii. Medicamentele antialergice reprezintă o soluţie foarte bună în cazul alergiilor severe, însă aceste remedii casnice sunt destinate alergiilor mai puţin severe, care pot fi tratate din confortul propriei case.

Ginkgo biloba este cunoscută pentru acţiunea sa de îmbunătăţire a memoriei, însă puţini știu faptul că poate fi eficientă şi în tratarea alergiilor. Ginkgo biloba conţine ginkgolide, substanţe care pot stopa activitatea unor substanţe chimice care declanşează alergii (factorul de activare a trombocitelor - FAP). Luaţi maxim 240 mg pe zi.

Acizii graşi omega - 3 sunt, de asemenea, un alt aliat împotriva alergiilor. Aceştia ajută la ţinerea sub control a inflamatiilor din organism provocate de alergii. Peşti precum somnul, sardinele, tonul proaspăt şi macroul sunt surse excelente din care corpul îţi poate lua aportul de omega 3, iar cei care preferă capsulele cu ulei de peşte, se recomandă un supliment care să conţină 1000 mg din combinaţia AEP/ADH (acid eicosapentaenoic / acid docosahexaenoic) pe zi.

O altă sursă bogată în acizi graşi omega - 3 este uleiul din seminţe de in. O linguriţă de ulei de seminţe de in pe zi poate avea acelaşi efect cu cel al consumul de peşte bogat în omega - 3 şi poate fi consumat fie în salate, fiind adăugat în dressing, fie într-un pahar cu suc cât mai natural. De reţinut este faptul că uleiul nu trebuie încălzit.

Indigestie alimentară - remedii naturiste folosite de pe vremea bunicilor

Bunicii noştri îşi calmau durerile de stomac cauzate de indigestie prin diferite leacuri “băbeşti”, neavând posibilitatea de a da o fugă până la farmacie. Aceste remedii naturiste ajută la combaterea durerilor şi simptomelor provocate de indigestie, însă trebuie să fim extrem de atenţi la alimentaţie pentru a preveni acest gen de probleme. De asemenea, hainele prea strâmte, care pun presiune pe abdomen, pot provoca indigestie (forţează conţinutul stomacului să urce).

Ghimbirul se află pe primul loc atunci când vine vorba de tratarea indigestiei alimentare. Acesta este cunoscut pentru calităţile sale în ceea ce priveşte calmarea stomacului şi ameliorarea stării de greaţă. S-a demonstrat faptul că această plantă îmbunătăţeşte digestia şi are proprietăți antispastice, fiind un remediu naturist perfect pentru crampele gastrice. Ghimbirul poate fi consumat fie sub formă de comprimate, fie în stare naturală - după masă, câteva bucăţele de rădăcină de ghimbir pot face minuni, asemenea ceaiului de ghimbir.

Seminţele de fenicul sau chimen conţin ingrediente care calmează spasmele intestinale, ameliorează senzaţia de greaţă şi ajută la controlarea flatulenţei. Din acest motiv, unele restaurante indiene, cunoscute pentru mâncarea picantă, oferă clienţilor farfurii cu seminţe de chimen. O linguriţă de seminţe de chimen consumată atunci când aveţi indigestie sau după o masă copioasă / picantă vă poate scăpa de crampe şi de neplăcerile cauzate de indigestie.

Un remediu extrem de simplu precum un pahar cu apă caldă poate să amelioreze indigestia. De asemenea, berea de ghimbir caldă sau limonada pot calma stomacul deranjat, asemenea oţetului de mere. O linguriţă de oţet de mere amestecat în jumătate de pahar cu apă va ajuta stomacul în cazul în care nu are suficient acid gastric pentru a dizolva mâncarea. Pentru a atenua gustul, se poate adăuga şi o linguriţă de miere.

Combaterea răcelii şi a gripei prin remedii naturiste

O simplă răceală poate crea extrem de multe neplăceri. Trebuie să acţionăm încă de la primele semne de răceală şi gripă pentru a preveni simptomele care ne pot ţine în pat chiar şi săptămâni. Medicamentele tradiţionale pentru răceală pot provoca fie somnolenţă, fie insomnie, nefiind suficient de eficiente în combaterea răcelii. S-a dovedit faptul că remediile naturiste pot ajuta sistemul imunitar şi pot accelera vindecare organismului în ceea ce priveşte răceala, aşa că mai jos veţi găsi câteva remedii care vă vor fi de folos.

La primele semne de răceală, luaţi un drops cu gluconat de zinc odată la câteva ore. Un studiu a demonstrat faptul că persoanele care au consumat un astfel de drops au prezentat o vindecare mai rapidă cu trei sau patru zile faţă de persoanele care nu l-au consumat. Important de ştiut este faptul că nu este indicat să luaţi mai mult de 150 mg pe zi şi nu trebuie administrat mai mult de o săptămână, întrucât folosirea pe termen lung a zincului poate slăbi sistemul imunitar.

Supa de pui este unul dintre cele mai eficiente remedii care ajută sistemul imunitar să lupte împotriva răcelii şi a gripei. Ştiinţa modernă a confirmat că acest remediu vechi împiedică anumite celule albe din sânge (neutrofilele) să se adune şi să provoace inflamaţie, care, la rândul ei, face ca organismul să producă mari cantităţi de mucus. Supa subţiază mucusul mult mai eficient decât apa caldă simplă. Supa de casă este cea mai bună şi reprezintă unul dintre cele mai vechi remedii de gripă şi răceală.

Usturoiul nu ţine doar vampirii la distanţă, ci şi răceala. O doză de usturoi reprezintă un antiseptic natural care este folosit în lupta cu virusurile. O metodă de a beneficia de calităţile usturoilui este de a ţine un căţel de usturoi în gură în timp ce inspiraţi aburii. Dacă aroma devine prea puternică pe măsură ce usuroiul se înmoaie, mestecaţi-l repede şi înghiţiţi-l cu apă. Dacă nu sunteţi un fan al usturoiului, puteţi apela la usturoiul sub formă de capsule care se regăseşte în farmacii şi la magazinele naturiste.















« Rețete sănătoase pentru un mic dejun sățios Activități distractive de primăvară »