Rețete sănătoase pentru un mic dejun sățios

MrOferto
Micul dejun este cel care îți oferă combustibilul necesar pentru a-ți începe ziua într-un mod cât mai productiv, și din acest motiv el trebuie să fie foarte nutritiv, bogat în proteine și gustos. Mai jos veți găsi unele dintre cele mai comune, însă gustoase și hrănitoare rețete de mic dejun.
Rețete sănătoase pentru un mic dejun sățios

Ovăzul pregătit peste noapte

Ca și ingrediente avem nevoie de: fulgi de ovăz, apă, iaurt grecesc, fructe de pădure și nuci.

Seara, amestecă apa (sau laptele) cu fulgii de ovăz și lasă bolul la frigider peste noapte. Dimineața, dacă este nevoie, elimină excesul de apă rămas, și adaugă pe deasupra iaurtul, fructele de pădure și nucile.

Acest preparat este extrem de nutritiv, bogat în fibre și proteine și are un total scăzut de calorii.

Toast cu avocado și ouă

Avem nevoie așadar, de o pâine toast, cât mai calitativă, avocado bine copt și ouă.

După preferințe, pâine poate să fie, sau nu, prăjită. Avocado-ul trebuie pisat și asezonat cu puțin suc de lămâie și condimente. Pregătim ouăle poșate, iar apoi aranjăm feliile de pâine. Peste toast întindem un strat generos de avocado, peste care punem oul poșat. Pentru un plus de gust, presărăm niște fulgi de chilli.

Smoothie cu ovăz și căpșuni

Cele necesare sunt: o cană de căpșuni, jumătate de banană, un sfert de cană de ovăz și lapte vegetal.

Tot ce trebuie să facem este să adăugăm toate aceste ingrediente într-un smoothie maker și să îl servim dimineața. Acest tip de băutură este foarte hrănitoare și garantează un boost de vitamina C, vitamina A, calciu și magneziu pe tot parcursul zilei. Este slab caloric, însă foarte bogat în proteine, vitamine și minerale. Rețeta poate fi reinterpretată cu o mulțime de alte fructe și combinații.

Pancakes cu banane

Mai simplu de atât nu se poate, avem nevoie de o banană și două ouă.

Pisăm bine de tot banana, iar apoi amestecăm cu oul până obținem o pastă foarte omogenă.

Turnăm câte un polonic din compoziție într-o tigaie stropită cu foarte puțin ulei și gătim câte 2 - 4 minute pe fiecare parte. Repetăm cu toată cantitatea rămasă. Acest mic dejun are o proporție mare de proteine, datorită oului și este slab caloric, aducându-ne în același timp un plus de vitamine și minerale.

Clasica omletă

Ingredientele necesare sunt: o linguriță de unt, ceapă, pâine, cheddar, ouă.

Batem bine ouăle și tocăm bine ceapa și tăiem bucățele cheddar-ul. Condimentăm după bunul plac. Într-o tigaie la foc mediu, unsă cu unt adăugăm ceapa și așteptăm să se rumenească puțin. Imediat după adăugăm compoziția de ouă și lăsăm să se gătească bine. Putem servii cu pâine toast și eventual cu roșii proaspete. Este un mic dejun extrem de sățios și chiar dacă este ceva mai bogat în grăsimi și calorii, oferă un aport mare de proteine și vitamine care ne sunt necesare pe durata întregii zile.

Acestea sunt doar câteva variante de mic dejun, însă ele pot fi adaptate după gustul fiecăruia, cu mai multe fructe, cu altfel de semințe, cu orice fel de lapte vegetal. Cert este că toate ne oferă aportul de nutrienți de care avem nevoie la începutul zilei.


« Sfaturi nutriționale pentru o viață sănătoasă Remedii naturiste - Cum facem faţă alergiilor, indigestiei şi răcelii? »