Sfaturi nutriționale pentru o viață sănătoasă

MrOferto
Limitează consumul de sucuri. Majoritatea sucurilor, fie ele de fructe, acidulate sau de tip ceai conțin foarte mult zahăr care ne afectează organismul. Studiile arată că sucurile sunt principala sursă de zahăr adăugat din în întreaga lume. Din păcate, alimentele îndulcite cu zahăr duc la dezvoltarea bolilor de inima și a diabetului chiar și la persoanele care nu au un exces de grăsime. În locul sucurilor, poți să crești consumul de apă plată sau minerală, al ceaiurilor și chiar al cafelei.
Sfaturi nutriționale pentru o viață sănătoasă

Mănâncă nuci și semințe de tot felul

Mulți oameni se feresc de nuci pentru că sunt bogate în grăsimi, însă conțin și foarte multe fibre, proteine și vitamine care sunt mai mult decât benefice pentru corpul nostru. Spre deosebire de zahăr, nucile reduc riscul de boli de inimă și diabet. Totodată, studiile arată că nucile și semințele ar putea chiar să ne prelungească durata de viață.

Nu te feri de cafea

Contrar spuselor, consumată în cantități controlate, cafeaua poate să aducă beneficii asupra sănătății. Este foarte bogată în antioxidanți, iar studiile arată că poate să crească longevitatea și să reducă, printre altele, riscul de Parkinson sau Alzheimer. Cele mai multe beneficii apar la consumul de 2-3 cafele pe zi pentru o persoană normală, fără limite medicale. Spre exemplu, persoanele însărcinate ar trebui să reducă consumul cafelei.

Cafeaua trebuie consumată cu moderație și niciodată în exces, căci astfel poate avea efecte negative, de la insomnie și palpitații până la afecțiuni mai grave.

Hidratează-te corespunzător

Hidratarea este cel mai important aspect la care să te gândești atunci când vine vorba de sănătatea ta. Acest lucru ajută organismul să funcționeze într-un mod cat mai corect și optim, pentru că în acest fel volumul sângelui va fi mereu suficient. Apa este cea care ajută cel mai mult, fiind lipsită de calorii, zahăr și alți aditivi. Bineînțeles, de mare ajutor poate fii și ceaiul în această situație și multe alte lichide, alese însă cu grijă, să nu fie dăunătoare.

Nu este o noutate pentru nimeni, dar trebuie să consumăm o mulțime de fructe și legume 

Sunt extrem de bogate în probiotice, fibre, vitamine, minerale și antioxidanți și au efecte minunate asupra sănătății. Studiile arată că persoanele care consumă regulat fructe și legume trăiesc mai mult și au un risc scăzut pentru a dezvolta boli de inimă, obezitate sau alte afecțiuni. Fructele și legumele pot fi ușor integrate într-o mulțime de preparate sau pot fi mancate pe cont propriu fără a fi gătite.

Consumă proteinele adecvate

Să mănânci destule proteine este vital pentru organism și pentru o sănătate optimă a corpului. De asemenea, acești nutrienți sunt foarte importanți pentru menținerea unei greutăți moderate, fără fluctuații mari. O cantitate mai mare de proteine îți oferă un boost metabolic, ajută la arderea caloriilor și toate astea în timp ce te fac să te simți sătul. Aceste reduc mult și poftele și nevoia de a ronțăi câte ceva în orice moment al zilei, dar mai ales noaptea.


« Beneficiile ovăzului și rețete în care să îl integrezi Rețete sănătoase pentru un mic dejun sățios »